T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Karaman Çok Programlı Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

                                                                                             

             Karaman Çok Programlı Anadolu Lisesi yörenin eğitim ihtiyacının karşılanması için Merkez Karaman Belediyesinin ikinci (2.) katında  2003/2004 eğitim öğretim yılında faaliyetine başlamıştır. Zonguldak Merkez Karaman Belediye binasının ikinci katında 2 idare odası, 7 sınıf ve 2 tuvalet bulunmaktaydı. Anadolu Lisesi ile Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi alanının aktif olunduğu okulumuzda yüz elli (150) öğrenci eğitim-öğretim görmekteydi. Okulumuz sekiz (8) yıl Zonguldak Merkez Karaman Belediye binasının ikinci (2.) katında eğitim-öğretime devam etmiştir.

            Okulumuz 2013-2014 eğitim- öğretim yılı başında iki katlı betonarme yapıda 5365 m2   açık, 7200 m2 kapalı ve toplamda 7200 m2  alana sahip okula taşınmış olup bu okulumuz  mevcut 8 derslik, 2 atölye, 1 kütüphane, 1 müdür odası,  2 müdür yardımcısı odası,  1 öğretmenler odası,  1 spor odası, 1 mescit, 1 yemek salonu, 1 hizmetli odası, 2 öğretmenler tuvaleti, 2 kız-erkek öğrenci tuvaletlerinden oluşmaktadır. Okulumuz bahçesinde 1 basketbol/voleybol sahası bulunmaktadır. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında çevre şartları göz önünde bulundurularak ve ihtiyaç nedeniyle Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı açılmıştır. Bunun yanında öğrencilerin istek ve tercihleri doğrultusunda 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle Çocuk Gelişimi bölümü kapatılmıştır. Okulumuzda Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında eğitim -öğretim aktif ve başarılı şekilde devam etmektedir. Mevcut öğrenci sayımız altmış dört(64).

Okulumuzda Anadolu ve Anadolu Meslek Lisesi kısmı olmak üzere iki lise kısmı bulunmaktadır. Anadolu Meslek Lisesi kısmında bulunan 12. sınıf öğrencilerimiz son sınıfta haftada üç (3) gün olmak üzere bir eğitim öğretim yılı boyunca hem kamu hem de özel kurum ve kuruluşlarında “ İşletmelerde Beceri Eğitimi” adı altında staj yapmaktadırlar.

12. Sınıf öğrencilerimiz yükseköğretime geçiş ile ilgili okul idaresi ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından bilgilendirilmektedir. Mezun takip kurulu aracılığıyla da okul sonrası mesleki gelişimleri takip edilmektedir.

Okulumuzda Merkez Karaman Beldesinden ve çevre köylerden taşımalı eğitimle okulumuza gelen öğrencilerimize hizmet verilmektedir. Şu an mevcut otuz (30) öğrencimiz taşımalı eğitimden yararlanmaktadır. Okulumuzda istihdam ihtiyaçlarını karşılayacak, bilgi ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanabilen, üretime dönüştürebilen öğrenciler yetiştirme hedefi ile bu bölüm/alanlarımızdan her yıl mezun olan öğrencilerimiz ve kendi bölümleriyle/alanlarıyla ilgili üniversitelerde eğitim-öğretime devam etmekte ve iş hayatlarına atılmaktadırlar.

İlk hedefimiz; öğrencilerimize kendi alanlarıyla ilgili yeterli donanımı sağlamaktır. Ayrıca ortaöğretim çağındaki öğrencilere iyi bir mesleki eğitim vererek firmaların ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirmek geleceğe yönelik önemli planımızdır.

Okulumuz temel yasal dayanakları, Anayasanın 42 Maddesi, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ve Lise ve Ortaokullar yönetmeliğidir.

 

 

 

 

        

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.10.2018 - Güncelleme: 03.12.2023 20:58 - Görüntülenme: 695
  Beğen | 4  kişi beğendi